Shazwani Buddies

April 29, 2015

Dewi With Passed Away Brain. Nyum..

Hai dan Assalamualaikum the dewa-dewa and dewi-dewi sekalian. Brapa jam work out harini? Ha? 2 saat? Em, gajah pun rajin pade ko nak kurus.

Whatsup?

Oh bercakap pasal 'whatsup' ni, tadi aku ada wasap member dengan short greeting ni.. "Whatsup bae?" Ko tahu die reply ape?

"Em wat sup ayam sup cendawan sup belut sup telinge beruk..nak mane bae?" 
*tak klakar ok bae, tak klakar* -_-
Ko tak rase ke nak panggang orang harini? 

Okayyy.. back to our main topic. Sounds interesting haa? Tak? Eh interesting la uols *sambil hantuk kepale sorang sorang kat bucu katil* . Trending tau sekarang. Kenape trending? Eh ko ni tak uptodate ke pasal isu terkini? *mata terbeliak hidung kembang*
Tapi takpelah, kalau ko uptodate sangat, boringla aku nak cerite.

Let me simplify dewi without brain. Dewi.. mean.. cantik.. mean.. beautiful word. Without brain.. mean.. otak dah passed away.. mean.. expired. Paham stakat ni student? Oke tak paham.

Haa die lebih kurang macam ni.. :D

Oke student, bilamana kite cakap pasal dewi with no brain ni means.. paras cantik tapi pengetahuan zero. But! Haa but.. bukan semua naaa orang cantik takdak hotak. Hang jangan buat pasai. Hangin kang ratu ratu cantik dunia nuuu. Depa menang sebab depa cantik dan bijak tau *sambil buat lambaian seorang ratu* puihhh.

Oke la, nak jadi seorang dewi.. pertama-tama sekali *fuhh baku gilerr* kenelah tahu, bukan mudah nak jadi seorang ikon kepada remaja remaja masa kini. Kalau ko sendiri tak tahu apa istilah dewi tu. Ko ingat dewi tu maksud die cantik je ke? Dewi yang macam dari kayangan yang kekononnye? Aduhhh bukan dik nonnnn. Nama pun lagik Dewi Remaja. Maksud sebenar, seorang Ikon kepada remaja remaja kat luar sono nooo. Yang berilmu dan bijaksana. Kenapa? Untuk membimbing anak-anak remaja yang kebanyakannya dah terkeluar dari landasan la. Dengan adanya platform pencarian ikon remaja masa kini, dapatlah diorang contohi ke arah kebaikan ye dak? *mandai je kak limah ni macam budak lulusan tadika gamoknye*

Kalau boleh, sebelum join tu kan.. check dulu teras ikon yang ada pada diri sendiri. Sertakanlah pakej yang betul betul lengkap. Cantik, bijak, rendah diri, berkeyakinan, sederhana, ikhlas, poyo. Ini ko join competition sebab nak glemer dan sebab ko memang dah glemer pahal? Dapat ape? Dok kedek-kedek dekat keek, dekat instagram, dekat twitter? Tak berinspirasi lansung. Tapi pertandingan Dewi Remaja yang dianjurkan tu pun memang aku tak tahu ape yang berinspirasinye. Nampak macam something em.. em.. susahla nak taip, keyboard hang tetibe *cabut cermin mate dan lempar ke dinding*

Sudahnye, baru basic interview dah gelabah. Dan mase tu lah kite boleh tengok IQ seseorang tu yang sebenarnyeeeeeeeeeeeeeeeeee hmm. 

Tapi sebenarnye memang susah nak cari orang cantik dengan brilliant IQ. Ada tu ada, tapi bukan kategori majoriti. More to minoriti. Kebanyakannye bile IQ dah beku, tayang rupa je lah mampu kan. Please ladies, wake up! Hari dah siang.. kahkah *tak lawak oke!* +_+

Oke student, teacher nak tanya.. siapa tak dapat jawab, teacher cabut bulu hidung masing masing oke.

MCM stands for what?

Munah : MINUMLAH COCOA MINDA! HAHAHA
*pangggggggg*

Oke sekian wabillahitaufikwalhidayahwassalamualaikumwarohmatullahiwabarokatuh!


-Thanks for reading my entry ! Please come again-

No comments:

Post a Comment