Shazwani Buddies

May 17, 2013

Jastusei 'Congrats' !

Assalamualaikum.

Hai semorang. Semorang yang mohon UPU tu acane? Dapat tak?

Aku pun baru tahu yang adik pempuan aku dapat UIAM. Oh sangat alhamdulillah. Akhirnya blahh jugak dia daripada rumah, haha. Semak dok aku tengok muka kau asyik main PS je siang malam. Rase macam nak luku-luku je. Nak backhand-backhand je. *jangan braderrr...rilekkk...


 she !

Tapi, kalau kau tak dapat pegi memana IPT mungkin akulah manusia yang paaaling nangis. Soritusei la kan. Sebab kau memang menyemak kat rumah ni, muhaha. Pegilah belajar sane tu. Lupekan PS 2,3,4-100. Lupekan twitter. Lupekan facebook. Lupekan android. Lupekan komputer. Lupekan tv. Untuk sementare.

So, kau setat balik dengan buku. Pen. Pembaris. Pemadam. Pensil. Gam UHU. Plag Dekan. Sijil Anugerah Emas/Perak. Itu pun dah orait. Aku punye keputusan UPU untuk Degree belum keluar lagi. Kalau dapat, alhamdulillah. Kalau tak dapat, memang aku akan panjangkan leher pegi cari keje tetap lah kan. Takpun maybe aku join kursus sebagai Fashion Designer. Untung-untung dapat jadi macam Hatta Donat ke kan. Eh? salah.. salah..! Hatta Dolmattttt. hiks.

Tapi aku tetap berdoa supaya permohonan aku ke uitm dalam bidang degree seni reka fesyen tu diterima. Sekurangnye kalau tak dapat pun aku dah berusaha. Adik aku tu sebenarnye die kate tak minat kos-kos lembut gitewww. Die mohon Electrical Engineering dekat uitm, tapi takde rezeki. Semorang tahukan yang kos tu sangat naiss dan eksotik. Eh?

Papepun, entry ni ikhlas daripada aku sebagai ucapan tahniah sebab kau berjaya dapat kos yang aku pilihkan. Kalau aku tak suruh kau pilih yang ni, maknanya pegi matriks lah kau. Lepas tu kalau kene tendang, keluar sambil berlenggang, U tak pegang, poli mungkin berpeluang, kolej pulak mungkin pertimbang, kau pulak jangan gebang lah mase ittuwwww. haha.

Jadi kepade semua lepasan SPM yang dapat meneruskan pelajaran ke IPTA, better u gaiss ambik kesempatan ni. Walaupun matriks tu sounds good, tapi kalau tak struggle, from sounds good will become 'sounds like a hell'. Aku tak berapa galakkan adik aku ambik matriks sebab pompuan tu ada migrain yang melampau, haha. Kalau result down, susah dia. Tapi, samalah macam asasi tu, lebih kurang matriks jugak tu. Cuma dia agak selamat sikit berbanding dengan matriks revolution. Eh?

Tapi, takdelah selamat mana pun kalau tak struggle, ye dak? Jadi sumenye depends on her lah macam mana nak manage taim die kat sane nanti. Aku cuma berdoa supaya kau cecepat go go go.. aley aley aley! haha.

Okaylah gaiss. Yang dapat meneruskan study tu, tahniah ya. Yang tak dapat tu, boleh buat rayuan 24 Mei ni. Jangan buat-buat lupe hokey. Itu tak kiut sangat-sangat. Tak naisss. Dan tak ohsem!

Jom sambung makan cekodok udang!

-Thanks for reading my entry ! Please come again-

3 comments:

  1. Tahniah!! Lepasan SPM?? Ingat baya azwalah aritu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. She said 'Thankss' . eheh

      Ahah, adik kite tu baru umur 18. Bawah azwa setaon. hehe :D

      Delete