Shazwani Buddies

May 12, 2013

Game 11 Things About Me.

Assalamualaikum.

I was invited to joining a game, name #11ThingsAboutMe. Big thanks to Nana and Emel for tagging me. Appreciate a lot. Dah bagitau dia yang aku akan join jugak game ni, jadi kene kotakan lah. Camtu.

Tapi ada a few rules yang perlu dipatuhi. Patuhi? Oh perlu patuh ya..

Katanya...

Few rules need to be followed :

1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.
7. ...eh? dah habis rules die? ahaks. (yang ni jangan tulis ye,hehe)

The game begin ! Yeehaha..

11 Thing About Myself

1. Seorang anak perempuan yang luar biasa kepada Hencik Othman dan Puan Sharifah. Luar biasa? ohh peh-lis..
2. Penggemar tegar dunia fesyen walaupun suka berselipar jamban bile keluar ke shopping complex. *Myyy God!
3. Akan menangis 2 hari 1 malam kalau senyum depan lelaki kacak sambil ada sambal terlekat celah gigi. *oh..gelap duniaku!
4. Ada prinsip hidup tersendiri, ''buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali, tapi berkali-kali''.
5. Perangai yang susah dijangka. *angin,ribut,taufan semua ada...
6. Terlalu sensitif terhadap penampilan diri dan suka terhadap orang yang kemas.
7. Nak kata gila.. tak! Nak kata waras pun.. tak! cemtu.
8. Suka cari pasal dengan ayah untuk memulakan debat. heheh.
9. Berasal dari Johor Bahru. Ada campuran Siam sikit, Arab Bugis sikit.
10. Suka bawak kereta macam ribut taufan. *nak race?
11. Umur.. tua sikit dari korang, muda sikit dari korang. aha aha aha


Jawapan kepada soalan-soalan  Nana

1. Hari Ibu ni awak sambut ke? Awak nanti bagi hadiah apa?hehe 

Opkos sambut. Tahun ni weols sibling nak bagi bunga ros dan kad ucapan untuk ditempek dekat meja ofis dia. kekonon anak-anak yang romantik. hiks.

2. Awak panggil ibu/mak/mummy/mama/ummie/ama?

Oh mamaaaa! saya mahuu kawenn.. haha

3.  Awak anak abah ke anak mak? baik mengaku..hoho

Eh.. mistilah anak dua-dua. Kalau anak kepada salah seorang tu kan pelik je name die hikhik. Tapi.. lebih manja dengan ayah.. *awuuuuu..

4. Dalam banyak-banyak negeri kat Malaysia,yang mana awak teringin sangat nak pergi?

Negeri Kedah. Nak curi padi dia bawak balik rumah..

5. Kalau seorang, sendiri tahu. Kalau berdua, dua-dua sama tahu. Kalau bertiga pulak, tiada siapa yang tahu kecuali orang yang buat. Kalau berempat, lagi lah tak tahu. Apakah dia? (teka teki sikit..hehe)

Proottt... *aaaa lega... (haha)

6. Awak kuat makan tak? hee..

Of course. Selagi tak pejam mata, dan selagi ada makanan.. kita tibai sama diaaaa yeehaha.

7. Awak belek-belek blog saya,ada tak kurang apa2? hehe..jangan risau me tak marah..

Takde kurang dah. Cemtu pun dah mampu memikat kita.. *jujur sambil mengalir air mata, sop sop :'')

8. Dalam kalangan famili,awak mesti ada nama manja kan? hehe..

Gelaran manja ye? 'Kak Kude' sebab yang paling suka lari lelaju time kene marah dengan ayah. *pedih pedih.. 

9. Raya tahun ni tema apa? haha.. :P

Tema raya tahun ni.. 'Variasikan warna anda' haha

10. Awak suka sukan/game apa..? Aktif tak dalam sukan masa sekolah/u?

Sukan lompat tinggi dan game bowling. Aktif lah jugak masa sekolah dulu sebab malas masuk kelas. ahaks.

11. Soalan-soalan saya susah tak? hee..~

Ohh soalan paling senang di dunia. haha.



Jawapan kepada soalan-soalan Emel

1. Apa nama panggilan korang kat rumah?

Kak Kude. *kude korang panggil aku?.. isy isy isy. Sometimes kalau aku diperlukan, mereka akan panggil 'Kak Needie! Kak Needie' *need me leteww kekonon -,-

2. Suka buat apa time tengah malam-malam?

Makan kopok keping sambil duduk depan stand-fan. *oww nikmat..nikmat..

3. Kat dunia ni apa yang paling awak nak sangat?

Keluarga yang bahagia. Dan.. tilam Vono *oh..

4. Cuba hitung berapa abjad nama korang?

11 + 5 + 6. ahaks.

5. Suke cokelat tak?

Suke gilee. Mujur tak gile je lagi. hiks.

6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu-jemu korang tengok?

Twilight. *ohh Edward ohh Cullen.. cool..

7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker? keluarga ke? Siapa2 lah.

Pernah. *menangis terhinjut-hinjut sambil lap hingus...

8. Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!

For sure lah.Kata nak jadi anak mithali *kedip-kedip mata..

9. Lagu terakhir yang korang pernah bagi kat Ex BF?

PERGI TAK KEMBALI - RABBANI. *cool tak? haha. ehm. hahaha. -,-

10. Pernah terkencing atas tilam? HAHAHHAHA

Ehh.. mistilah.............. Tak penah! haha *oke yang ni tipu -,-

11. Aku nak taw, apa korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan-soalan aku bagi ni? Dan memuaskan hati ke tak? *JUJUR!

Rasa lapar. Betul lah semua tu adalah soalan, mustahil itu semua jawapan. hiks. Ohh cukup.. cukup.. puas.. Cukup sampai puas hatiii *versi lagu Nirwana Band..


11 Soalan 'Ku' Untuk 'Mu'

1. Apa yang korang suka tentang berblog?
2. Binatang yang paling ditakuti?
3. Apakah rutin paling unik pernah korang buat sebelum tidur?
4. Suke fesyen tak? Kalau suke, lebih minat jenis fesyen yang macam mana?
5. Cadangkan blogger mana yang korang rasa paling banyak ayat humor?
6. Target kawen masa umur korang berapa? haha
7. Lagu yang menjadi feveret tahun ni?
8. Berapa kali putus cinta? haha *soalan ni mintak kaki? ye saya tahu...
9. Korang rasa korang ni manusia yang jujur tak terhadap diri sendiri dan terhadap orang lain?
10. Apakah pesanan dan harapan korang untuk bloggers di Malaysia?
11. Cube teka tinggi dan berat kita berape.

Eh? dah habis? sikitnye.. haha -,-

11 orang yang diinterbiyuu

1. Cik Nad
2. Uiyaa
3. CikNHAH
4. Alyia Farzana
5. Alyn Roslan
6. Cik Aida
7. Cik Sya
8. Rosyanieza Aina
9. Hidayu
10. Haleeda
11. Cik Dayah

*oh lupa nak pesan.. permainan ni tiade paksaan. cuma sekadar menghargai orang-orang yang tag kita je. dan saling mengenali dengan lebih rapat. hiks.
-Thanks for reading my entry ! Please come again-

11 comments:

  1. haha..okay..thanks 4 joining..hehe.. cool

    ReplyDelete
  2. Soalan lawak2! http://alienfromthepluto.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wohoo bakal isteri lee dong wook. saya scandal lee dong wook tau :)
    haha. thanks tag. ade masa, NHAH buat okay ?

    ReplyDelete
  4. haha..soalan mgancam..thanks tag nad :) nnti nad jwab k~~ :) thanks again bakal isteri lee dong wok-from bakal isteri kim soo hyun :)

    ReplyDelete
  5. Hhaha gelak sakan baca jawapan wanie! :D btw, thanks sbb sudi main. Hihhih

    ReplyDelete
  6. thanx tag. dah jawab ^^

    http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  7. 340

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. thanx tag . tk dpat jwabb . exam week . sorry :(

    ReplyDelete
  9. hai awokkkk. sy dh buat dah :) jom lah bace.

    http://iniceritaciksmile.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  10. okay! dah siap jwb :) hoho..thanks ats question yg memberangsangkan minda tu :)

    http://nadsol5.blogspot.com/2013/05/game-11-things-about-me.html

    ReplyDelete