Shazwani Buddies

April 20, 2013

Perbezaan di dalam chatspace dan di luar chatspace

Assalamualaikum.

Hai everybody. What's up? Long time no see. Of course lah we've never seen each other before kan? Ke pernah? Oh nevermind...

Anyway.. bytheway.. oneway twoway threeway.. highway.. crossway..  Aku bukak facebook tadi.. then aku terjumpe satu picture yang super sweet dan boleh dikatekan menikam jantung dan sanubari kite yang 'terase je'. But.. it still leave me a sweet moments :D




Well well.. Hakikatnye begitulah ye dak girls? Kat chat space kemahinn lagi kalau boleh taknak offline sampai bebile gitu. Nak chatting je teruss. Kenal ke tak kenal ke, tibai je... yang penting diri dicop peramah *kononnye....

Tapi bile pes-tu-pes, pes-tu-tri, pes-tu-por.. masing-masing seperti tertelan buah khuldi pulak? Yang pempuan's daripade muke berseri-seri, terus jadi macam rupe orang diserang penyakit lumia.. eh? no I mean 'leukemia'. Yang lelaki's pulak daripade muke macho yang seperti mintak penampar kapit, terus bertukar jadi muke seorang nerdy yang rase macam nak ulek mayang diulek je rambut die, haha.

It's not just only perception or guess or.. or.. empty stories or only words or anything that related lah.. but it happen in reality. It happen *sumpah teraseww titeww*
Aku ni kalau dalam chat space bukan main kau, yang baru kenal 3 hari pun aku borak macam dah kenal 3 tahun haha. Lepas tu bile ajak lepak je memule sampai tu memang aa cool je muke memasing, cool punye cool punye cool kau nak dekat sejam weols senyap. Watkul watlek jer. Selambe jer. Macam kitorang duduk sensorang jer. haha. Tapi alhamdulillah sekarang kitorang jadi geng yang same susah dan senang. Kadang-kadang bile teringat balik mase memule nak berkawan tu, tergelak jugak, haha. Memasing keras ketung macam tunggul dekat tembok besar chine tu gayenye.

But then, walaupun ladies always first, tapi dalam kes ni ladies sepatutnye jatuh nombor dua haha. You guys ni kenapelah sangat tak paham betul kitorang we girls ni tau. Tak gentle lansung. You guys pulak yang lelebih bersifat keperempuanan yang tidak ketulenan. -,-
Sampaikan.. sampai.. err.. sampaikan we girls pulak yang jadi segan kodok ((")("))
haha. Tapi aku rilek jer. Macho jer seperti biase. ehem.

So, actually lah kan.. atau dalam bahase bonda kite.. 'sebenarnye' lah kan.. tak kisah siape pun yang nak tegur dulu. Err maksud aku antara anda berdua lah kan, takkan lah nak suruh pelayan restoran tu yang tegur dulu kan.. tapi mestilah pelayan tu yang tegur dulu kan sebab nak ambik order?
Tapi takpelah, siape siape pun same je. Tak, I mean.. errr I mean.. err seriously aku tak tahu ape yang aku maksudkan haha. Yang penting ape yang aku tahu, salah seorang lah yang kene memulakannye. Tangan yang bertepuk sebelah tidak akan berbunyi ye dak? Jadi kenelah tepuk kedua-dua belah. Kalau ada tiga tangan, tepuk ketiga-tiga.. jangan 'minus-one' pulak :D

Eh panjanglah pulak penerangan daripada tuan blog ni. Siape tah lah tuan die tu. Aku pun tak kenal sape. Sesape kenal tolong hantar dia balik ke sarang, ye? Tapi takpelah, yang penting pesanan aku untuk diri sendiri dan jugak untuk diri sesape yang membace tulisan cakar musang ni..
'Letakkan sedikit keyakinan terhadap diri sendiri. Pasti segala masalah akan dapat diatasi'

p/s : pesanan kat atas tu berkait ke tak pun aku tak tahu haha. peace yo! :p
-Thanks for reading my entry ! Please come again-

10 comments:

  1. betul la.. kita berdepan bertentang mata akan speechless..msa kat fb/twitter/blog rancak aja komen2..padahal nanti jumpa masing2 diam seribu bahasa.. krik krik krik ja yg ada..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. boleh dikatakan hakikatnya macam tu lah. but then, ini tak akan berlaku kalau pertemuan between girls. kan? hehe

      Delete
  2. Replies
    1. mostly pasti terasa. certain je yang tak terasa haha :D

      Delete
  3. <---antisoc. pandai dalam tenet je.. bile depan2 kaku.. hahaha.. nice entry ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. same goes to most peeps. hehe. ape yang boleh dilakukan adelah watkul watlek jer haha :p

      Delete
  4. cer kita jumpa tengok siapa yang awkward. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa-rasanya dua-dua tak awkward kot. sebab kalau girl bertemu girl, die cepat je jadi kamceng haha

      Delete
  5. Hahahaha...segan kodok la plak..Nak wat cm ne. Tnye seketol, dia jawab sekerat. Tak kan r nak gwiyomi dulu baru pompuan nak cakap banyak.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh my.. rasanya idea tu boleh pakai kot? haha :p

      Delete