Shazwani Buddies

April 30, 2013

My condition is quite critical (?)

Assalamualaikum.

Dentingan jam dinding telah mengejutkan aku dari lena yang tak berapa nak panjang (kekonon tetibe je terkejut,baru extreme ye dak?)

''Oh the duck, dah pukul 11.18 malam?''.

Entah kenape aku rase macam pelik je bile tersedar awal macam tu? Standard orang bangun pukul 6 pagi kan. Orrr.. 6 petang? Er

Oleh sebab aku takde pape motif bangun malam yang hampir tengah malam buta ni, aku pun berusaha dengan sekuat tenaga untuk melayari jalur lebar yang lebih dikenali sebagai Internet walaupun aku tahu aku bantai tibai je gune ayat -,-

Macam biasa keje aku sketches baju, cari idea through Internet. But then, takde pape idea pulak yang keluar. It's okay, tak sampai hati pulak nak menginspirasikan hasil daripada kokokan cicak yang seperti mintak kaki tu je. So, update blog je lah sambil-sambil tu, kan?

Aku malas nak membuang masa yang memang dah sedia terbuang masa aku tidur tadi, aku teruskan perjalanan aku yang agak panjang menuju ke dapur. It takes about 2 minutes to arrived there. Too long, isn't? Penat gile nak boleh ke sampai kat dapur tu. Aku rase macam nak stop at every 2 step. #WaccuwantActually.

Being at kitchen make me feel like, ''Is this my real place, yay or nay?''. Oh for sure lah yay kan. Kalau tidak, takdelah aku cop besar-besar nama aku dekat refrigerator tu.. as a Kitchen Manager *kononnye.....
Oh plis.. plis no one should feel #butthurt here. Sebab aku sangat tak reti part-part pemuliharaan buddies-buddies aku yang butthurt :(

After menelan/memakan/mengunyah/mengemam ape yang tak patut, aku pun bermalas-malasan menuju ke meja kerja *konon*.
Kali ni buat perangai ala-ala budak yang takde matlamat hidup.. aku bukak facebook then aku like segala jenis status yang diupdate mahupun yang hampir mahu diupdatekan dan juga yang sudah diupdate tetapi didelete kembali. Oh..

Tapi.. tappi tapppi.. dalam pada aku like tu, ya..ya.. memang aku tak bace pun semua -,-
Tapi aku ada terbaca satu ayat ni. Menarik gila Kak Ton baq ang.. aku pun print lah screen kan dia/beliau/baginda/patik/beta/tuan hamba punya status..



Fokuskan telinga anda pada status yang dibuat oleh admin BIAR TAK CANTIK/HENSEM TAPI JANGAN BANGANG. Amboii..

Status dia tu yang rasa sedap macam Red Velvet Cakes tu.

''BIAR PANDAI TAPI JANGAN PANDAI PANDAI''

Janganlah butthurt sangat baca ayat ni. Maksud dia tu, kite ni kalau pandai takpe.. asalkan kite jangan pandai-pandai. Pandai tu sekali cukuplah, tak payah banyak-banyak kali. Adduh sebenarnye aku yang naik pening dengan keterangan aku sendirik.  -,-

Takpelah macam macam mane pun maksud die, yang penting ape yang die nak sampaikan tu supaya hidup kite ni jangan suke memandai-mandai sangat *Terasa*

So, I'm never doing this. Doing what? Doing this.. menaip entry tanpa motif yang pasti. Ahh it's really.. not like me..... sometimes.. -,-

p/s : dah alang-alang tidur awal tu, jangan bangun-bangun lagi sebelum dengar tengkingan daripada ayam jantan Kak Ton. Ok? Lol.
-Thanks for reading my entry ! Please come again-

6 comments:

  1. ahaha..betul la admin page tu kata..hehe..
    kalau pandai humble la..kalau tak,jangan pura2 tahu..mengaku aja..heeheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh u are handsomely right! bukan semua orang paham maksud ayat tu kan, haha

      Delete
  2. Replies
    1. haha. senang je, die cume nak bagitahu kalau kite nak buat sesuatu tu jangan suke memandai-mandai. contohnya kalau nak buat keputusan..jangan pandai-pandai kite buat keputusan sendiri tanpa bertanya pd org lain..mcm tu lah lebih kurang kefahaman ayat tu :P

      Delete
  3. hahah! betui gak. bia kita pandai, tp jgn pandai2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayy that's true..jangan pandai-pandai. haha

      Delete