Shazwani Buddies

February 23, 2013

Wayang Facebook : Dia typo! Dia typo!

Assalamualaikum.


Yo ladie(s) and gentleman(s) yang suka main wayang dalam dunia maya sekalian. Pa habaq?

Reply.

Kami sihat baq hang!

Ok. Baguslah (aku tanya aku jawab memang dah selalu macam ni)

Beberapa minit yang lepas aku bukak facebook. Macam biasa nak cari gosip terkini hihi. Bila aku pegi dekat home, aku pun teruskan hobi aku yang suka main scroll up, scroll down, scroll up again then down again anddddd... STOP! Yes. Jumpa.




Nampak tak komen yang dah di circle kan? Nak tahu apa isu dia? Typo error. Ya, isu dia typo error. Gara-gara typo error, si polan tersebut telah dibahan, dimaki, dicaci, diperli, di.. di.. di.. diiiia ya dia!
Biasalah sifat manusia, yang salah tu memang sentiasa nampak bold di mata. *Terasa*
Kesian. kan. Nampak tak apa yang ditulis? Tak? Ok tak apa, meh aku zasss..




Nampak? club jodoh tu sepatutnya club Johor. Don't you think perbezaan ayat selepas 'jo' tu jauh ketara? Duh. Memanglah kena bahan kalau macam tu. Admin page tu pulak gila alert. Dan menunjukkan dia layan komen ahli-ahli page tu. Good job. But not good try. Nampak macam the admin tu nak buat jokes but at the same time, dia memalukan orang. But still.. ada satu komen yang aku tetiba tergelak pulak. (damn!aku tak sengaja. aku tak sengaja)




Don't you think? Ya. You not. And please.. DON'T.


Tapi sebenarnya ada pengajaran disebalik semua ni. Jangan nak nampak negatif aje ye.

Pengajaran pertama : Check spelling sebelum berniat untuk post apa-apa. Biasakan buat double triple check. Supaya akhirnya orang tak tersalah sangka.

Pengajaran kedua : Tak perlu nak bahan 'kaw-kaw' macam orang tu buat kesalahan jenayah berat.

Pengajaran ketiga : Cuba untuk positif. Kalau dah tak boleh positif sangat, tegur dengan elok-elok. Tak banyak, sikit pun tak apa.

Pengajaran keempat : Jom bahan dia! HAHA. No. Wait. Please. Rilek. Chill. I'm joking, seriously joke. Anyway, pengajaran keempat. Jadikan setiap kesalahan sebagai suatu pengalaman, dan perbaiki dengan ikhlas.

Senang je pengajaran dia kan. Kalau keluar pekse, konfem skor 101% (dua titik perpuluhan dari kanan)


p/s : cik 'selious' tak kesah sangat kalau ada yang tersalah eja perkataan 'serious'. asalkan cik 'selious' boleh faham dan tak tersalah faham. :-|
-Thanks for reading my entry ! Please come again-

4 comments:

  1. klo kne macam tu memang delete post tu lepas tu unlike.. tak perlu nak bahan smpai macam tu skali.. huhu

    ReplyDelete
  2. Club mencari jodoh.. haha



    Jodoh tak pa jgn bodoh sudah.. Mrh org johor nt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, sy sebagai orang johor pun ketawakan aje tengok perkataan 'johor' jadi 'jodoh'. ihik XD

      Delete