Shazwani Buddies

February 27, 2013

The conversation with colleague fighter..

Assalamualaikum.

Hallo leute! Wie geht's euch? Ya aku harap semua readers mempunyai mata yang sihat untuk membaca. Sebab sambil aku type ni aku tengah menahan sakit perut *damn!serious damn!*

Anyway, aku berbesar hati untuk merakam conversation di antara aku dengan sahabat 'fighter' aku zaman kolej dulu. Kau ada? Kalau ada cerita lah dekat aku. No. I mean buatlah satu entry tentang 'colleagues fighter' kau tu. Aku nak baca jugak. Mana tahu lagi advance kan.

Well ya, conversation dekat facebook ni area pukul 2 lebih pagi. Rindu betul nak gaduh, tahu. Dedulu aku berkawan, kalau tak gaduh tu memang takkan kekal lame lah keseronokannye. Die macam mane sekalipun nak kene gaduh jugak baru namanya kawan masam manis. See? Prihatin kan aku.

Status :

''Do you know what? I am thankful with those people who hate with anything I do. 
And I post. And I speak-up. And I write. And I show. 
Because I know I am the one who is she jealous with. 
Just bear with it. No worries. I okke jer.''

Comments :

MZZ : listen!! listen!! listen..

Aku : takpe, kau jeles.. he is the one he is the one!

MZZ : ehhh, ape kau ni mudah sgt misunderstanding.. aku cme nk tau ape yg kau tlis tuu... so listenn listenn.. when i ask, u just listen till i'm finish it.

Aku : apa kau ni? tulis mcm cacing yang menggedik kiri kanan? *geli geli geli*

MZZ :  haha.. belum tgk mat luthfi lg... haha ceh -,-

Aku :  dah tengoklah! aku lgi advance tau.. kau pa tau.. yang kau tau.. 'jeles jeles jeles'

MZZ :  aku bangge la.. bangga sgt ade mmbe mcm kau.. wahh bangga bangga.. mmg bangglaa..

Aku :  aku rindu kau tau. kau rindu aku tak *melodi mana!melodi mana!*

MZZ :  haha.. 1.2.3 start....

Aku :  haha lembap gila pakcik melodi ni. baru sampai pak?

MZZ :  xphm. xphm.. ak tau kau tgh menganjengg.. tp ak xphm.. so.. lalalala~~

Aku :  kau malu.. takpe kau malu, aku paham. takpe hidung kau dah merah mcm badut dah. takpe. takpe. aku ok jer. aku rilek je..

MZZ :  haha.. malu?? haha koya gle ayt kau.. koya koya koya..

Aku :  takpe, orang yang malu mmg mcm tu.. die akan mengeluarkan ayat 'soya soya' untuk cover kema.. no i mean.. cover malu.. ya.. cover.. malu.. -,-
zahid kau nak tahu tak satu rahsia?


MZZ :  alololololo... alunyeee alunyee titewww(iyekkss) tahu ape??

Aku :  hahaha no no no. aku akan pastikan kau akan jadi tak sangka. haha. habislah kau! habislahh kau warghhahaha. *jenguk blog aku esok* ;p

MZZ :  itu je kau nk bgtau.. x terhasutan lamsung.. ape weyy ape... bgtahu cptt.. 

Aku :  haha.

em.

haha.

itulah.. kan aku kate aku rindu kau tadi. rindu nak kenekan kau leww.. siap kau zahid si undertaker!


MZZ :  iyekee iyekee, alolololo~~ takutnyeww takutnyewwww... haha. siap dah \haipp/

Aku : haha okke! get ready? ayomattt.. gesetgooo!! http://serioushearts.blogspot.com/2013/02/the-conversation-with-colleague-fighter.html


MZZ name is refer to Muhamad Zaihid Zibullah. Si budak genius. Aku dan budak kurang normal ni satu kelas dedulu, dan dia seorang yang agak takde perasaan dan agak menyakitkan hati. Dan menyakitkan jiwa. Dan gila. Dan sengal. Dan ngokngek. Dan baik sikit. Dan rajin banyak. Dan mengada. Dan gedik. Dan semua segala macam benda negatif + positif dia ada.. sometimes! booo zaihid booo!

Nak kenal macam mana orangnya? Okay.. lessee..


Nahhh! Here she is budak kurang normal! Eh no! I mean.. 'he' heehee.

Biodata :
  
Nama : Muhamad Zaihid bin Zibullah
Nickname : Cicak kubin, Zahidah
Tarikh lahir : 30 Januari 1234
Tempat lahir : Lombong buaya
Tinggi : 121 cm
Berat : 20 kg
Status : Mak janda
Anak : 2 setengah orang
Kerja : Gali kubur
Makanan kegemaran : Kuku kaki
Minuman kegemaran : Air hujan
Impian : Menjadi seorang kaki bangku
Rekod : Pernah ditangkap polis sebab melakukan penderaan terhadap lipas


Sometimes kalau berkawan tu tak payahla nak terlalu skema'tic' sangat kan. Tengok macam aku. Tak pasal-pasal dah me'matah'kan atau me'lumpuh'kan atau meng'terlupa'kan atau meng'tak-ingat'kan perasaan serious yang kekononnye menjadi 'motto' hidup. Peh-lis.

You guys, kene 'keep in touch' with your colleagues eventhough they quite forget about you. Find them. Then bukak story time study sesama dulu. Mesti rinduu. Trust me. I just did :') 

Nak tahu conversation lanjut selepas beliau melihat gambar beliau di sini? U guys boleh baca di Facebook aku. Boleh macam tu? Ok. Good.


p/s : please! please! i got to visit Toiiiiilet for a while. enjoy reading leute. *arghh tak tahan tak tahan!
-Thanks for reading my entry ! Please come again-

2 comments:

  1. Nice blog ... humor ...? yes, i like it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh great pleasure to hear that. Thank you somoon :)

      Delete