Shazwani Buddies

February 28, 2013

Snorkelling Trip Promotion at Tioman Island.

Assalamualaikum.



Hai gegadis Bond yang cumil-cumil. What's up babe(s)?

What? Malu? Haha. Haha. Em. Haha.

Okke.. ya okke ya I understand. Ya, okke gaisss listen. I know uols tengah mengucap panjang demi terpandangkan objek di atas. No. Wait. I'm really didn't mean it. Itu hanya.. hanya.. kebetulan.. ya, kebetulan je. Anyway sebagai pencinta Lee Dong Wook yang setia, aku.. em.. em em.. em i mean aku tak ada niat. Ya, sama sekali tak ada niat untuk membuatkan anda rasa segan. Haha. Dah tadi time gugel-gugel gambar LDW pegang pistol, tetiba ade satu. Tappi.. tappi.. sekali dengan sexy body lah pulak -,-

Haha.

Em.

Hahah.

Please. Please uols jangan salah faham terhadap cik serious *kekonon sayu*
Jadi kalau nak tengok tu kene tahan nafas dulu ye. Slow.. slow.. okke cool. Alaa, open-minded la gaisss. Itu just.. iskk.. just.. just.. u know.. ahh nevermind! Aku malas la bercerita pasal sexy body Dong Wook tu kan. Nanti karang lupe pulak pade tajuk asal hehe. Sebab aku nak cite bende lain ni.

Here I go.


So? Ada sesape yang plan nak pegi bercuti bulan 3 ni? Saje je aku nak review tentang promotion trip ke Tioman Island ni. Sebabnya Pulau Tioman ni adalah antara pulau yang terbesar di Asia. Dalam gugusan Pulau Tioman ni terdapat 8 buah pulau yang lain. Haaa.. see see.. hebat kan? Ya, memang hebat (dah biasa aku tanya aku jawab) -,-

Serious rugi kalau uols tak grab promotion ni awal-awal. Bile lagi kan? Mase ni lah nak dapat pakej murah macam ni. Bukan sekejap.. 3 hari 2 malam tuu. Kalau aku ada chance, lame dah aku jadi orang kedoblas yang book. Tapi aku very buwwwzyyyy :')

Okay, aku nak ambik sedikit sinopsis daripada wikipedia tentang Pulau Tioman nih.

Pulau Tioman merupakan sebuah pulau yang terkenal dikalangan peminat sukan menyelam. Dan memiliki keluasan 39 km panjang dan 12 km lebar. Juga merupakan sebuah pulau di sebelah timur Semenanjung Malaysia, di antara sempadan Pahang dan negeri Johor. Pulau Tioman sebenarnya terletak dalam Rompin pentadbiran negeri Pahang Darul Makmur. Bentuk Pulau Tioman ni dari udara seperti seketul paha ayam (aishh ayam punn jadi). 70 km dari Mersing, Johor. Mersing ialah jeti yang paling popular di kalangan pelancong. 36 batu nautika dari jeti Tanjung Gemok, Kuala Rompin di Pahang.


ohh betul lah.. memang macam paha ayam *dahsyat gile ayam pun boleh jadi bentuk peta*






 



See.. beratkan blog aku bile bubuh gambar besar-besar?
Pengajarannye di sini, bubuh gambar moderate-moderate aje. Tak yah besar-besar macam ni. Tapi oleh kerana kalau kecik tu takde feel lah pulak kan. So, biar besar-besar sikit. Sebab nak goda uols dengan kekiutan Tioman Island ni. Yang dah penah pegi tu ape salahnye pegi lagi kan. 

p/s : guyss, sory kan aku ye kalau loading lambat. walaupun aku rase tak. :p


-Thanks for reading my entry ! Please come again-

6 comments:

  1. haishh...bila la alyn nak pergi nieyh..memang tergoda dah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alyn plan lah dgn kawan-kawan ke. lgpun lama lagi offer dia. sampai hujung oktober ^_^

      Delete
  2. menariklah... tapi jadual semua dah penuh.... kena tunggu next time lah kot.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. no worries.. promotion ni rasenye bergerak from time to time.bila free nnt boleh la pegi :)

      Delete
  3. walaweiiiiii.... cantik sgt..nk g jugak..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? kiut kan kiut kan Tioman Island tu. nnt free bolehla pegi :D

      Delete