Shazwani Buddies

February 3, 2013

Cinta Hantu + Hantu Ambulance


Assalamualaikum.

Woot woot! *tak seswai lansung*

Jadi perkataan ''woot woot'' tu tak sesuai ye untuk review sebuah cerita hantu. YeTak sesuai gila. Tadi aku lepak dekat bilik adik aku, sambil tepuk-tepuk kepale die aku cakap,

''dik, jom tengok cite hantu ambulan pukul 3 pagi kang?''

Adik aku tengok aku dengan gaya ala-ala taiko kampung cempedak dan cakap,

''orang rase tak payah tengok hantu ambulan pun orang dah tengok hantu rasenye, duduk sebelah lagi''

Dengan melupakan kesopansantunan aku sebagai perempuan melayu ketiga aku terus melompat atas katil dia. Aku tanya adik aku,

''habetul ke dikmanakau nampak ke? muka dia macam mana?''

Adik aku bangun duduk bersila sambil pandang aku dan menghalakan jari telunjuk die ke arah hidung aku. Dengan muke berkerut aku tanya lagi,

''aku ke dikkenapa harus aku?''

Adik aku tunjuk ke arah cermin, aku pun pegi tengok muka aku. Aaa! Patutlaa, bedak sejuk bunga tanjung yang aku tempek tadi rupenye telah memberikan aku title hantu (kekonon rawatan muka tradisional). Ingatkan dapat title primadona *apabila wani berbicara*. Aku tanya adik aku lagi,

''dik, betul ke muka aku lagi takut dari hantu ambulan?''

Terangguk-angguk laju macam ayam lapar kebulur je si adik aku *dengki lettewww*. Macam ni nak dapat title adik mithaliAdik yang disesali adalah! Jadi aku teruskan jugak memujuk die supaye tengok cite tu dengan aku. Mulenye die agak keberatan sebab die maklum dengan gelaran yang mama bagi dekat aku.. ''pekikan kuntilanak'' ! Huk aloh mama.

Tapii, akhirnya adik aku setuju untuk teman. Yay. Hurray hurray yayTapi.. tapi lagi.. kurang ikhlas mungkin? Sebab dia ni kaki tido. Ajak stay up sikit mulalah cirit birit la, migrain la.. huk aloh huk aloh huk alohh -,-

Cerita hantu ambulan ni sebenarnye dah lama. Filem Indon. Aku asyik terlepas je bile die ulang tayang dekat Astro Ria. Time die tayangaku tidur awal. Time aku tidur lambat, die tak tayang. Time aku tak tidur lansung, die main tayang tak tayang, tayang tak tayang. Time aku acah-acah nak tidur, die buat buat lambat tayang. Ai main kasaq nampak? Kami baling piring Astro tu ke planet hong kong kang!

Jadi aku nak kene tengok dulu cite tu baru lah aku boleh menakut-nakutkan engko orang. Tak takutSape yang suruh korang takutkihkihDah tengok? Kalau dah tengok jangan bising boleh tak? Shhh.. ''kakak nak tengok ni pagi nanti, tolong diam sikit!''

Sementare tunggu pukul 3 pagi, aku layan dulu cite Cinta Hantu dekat Astro Prima. Pukul 1-3 pagi. Sumpah lawak wahah haa haahabis bertaburan bedak sejuk dimukaku :')

Korang kene tengok jugak ye cite ni untuk hilangkan kedut-krepot dimuke (cara tradisional). Kalau tak sempat korang kene tunggu ulang tayang lah ye. Jangan risau, hobi Astro ni suke ulang tayang cite-cite lame. Jadi kau tidur rilek je. Tak yah takut terlepas ke ape. Nanti jadi macam aku, ''bangun taknak tidur segan''. At last, binasa! *unsangkarable*


Atas ni cover cite Cinta Hantu. Gara-gara cite ni bukan lagi pekikan kuntilanak yang aku dapat, tapi ''tempikan sundal malam'' oleh mama aku. Mama ni... -,-

Yang bawah ni pulak cover cite Hantu Ambulance. Wallahh malam berhantu la pulak kami..


Ok. Kite tengok pukul 3 pagi nanti ye.. 3 pagiiii ye kamiolssKenapa 3 pagi? Aku bukannya apa kan. Orang kate nak tengok cite hantu ni lebih afdhal tengah-tengah pagi bute. Sebab sume orang dah membute mase ni. Mase tu lah kite nak ambik feel skali dengan gangguan-gangguan tu. Orang kate lagi, kalau kite harap nak jumpe hantu, kite boleh jumpe *ini semua tahyul*. Tapi kalau betul lah kan, aku nak jumpe suster ngesot. Sebab aku nak suggest produk yang sesuai untuk bagi die pakai, jadi takdelah orang takut sangat nak tengok. kan? Yang penting aku akan histeria kalau die mengesot dekat katil aku. Serius! Koma setahun aku. Ok selamat berhantu :-/


-Thanks for reading my entry ! Please come again-

5 comments:

  1. hantu ambulance? sebelum pernah tengok cerita hantu keretapi. lucu. haha

    eh, lagu doremon? :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. hantu keretapi? hantu kapal terbang ada tak? haha

      AN AN AN tottemo daisuki.. DORAE-MONNNN :p

      Delete
    2. tajuknya tak ingat. tapi memang pasal hantu keretapi. siapa naik keretapi tu tak boleh turun. huhu

      hantu kapal terbang xda lagi lar.. :)

      Delete
  2. Alaaaa.. nyesal x layan crita ni smalam.. huhu

    ReplyDelete
  3. Xtengok pula semalam, nak try tgok la nnt

    ReplyDelete