Shazwani Buddies

February 2, 2013

Cerita selepas hari Khamis.

Assalamualaikum.

Pejam celik pejam celik pejam tak celik celik dah masuk bulan Februari pun kite. Raye Cine dah dekat, tapi satu ape pun design aku belum siap! Ok. Jap. Rileks ye. Bukan maksudnye aku nak sambut CNY. Dan jugak bukannye aku nak design baju cheongsam ataupun samfoo tu ha. No no no.

Cume banyak design baju yang masih dalam status hold. Baju tunang dan kahwin contohnye, masih dalam sketches. Tak tahu la kenape sejak lapan menjak ni aku terasa malas tahap dewa 19. Dewa 19 pun rajin je reka-reka lagu, tapi aku tetiba jadi kureng bersemangat sikit. Aku tak tahu lah apa masalah aku. Kau tahu apa masalah aku? Aku tahu tak apa masalah kau? *meroyan*. Dengan pensil warna yang asek patah-patah, pensil 2B yang makin lame tinggal sepanjang jari kelingking, apalah dosa aku agaknye pada hayat lepas :')

Omma.. Appa.. Yinnadeiii thamby.. manyak pining ini kepala -,-

Okay talking about design baju. Mesti ada yang tertanya-tanya sama ada aku ni designer ke? Oh sudah tentu tidak lah. Aku ni student bisnes, tapi kemahiran aku lebih kepade designer.. amagadddd ! Jadi aku design baju ni untuk suka-suka sekadar memenuhi hobi yang panjang dan terlarang *katanya...

Aku suke sangat design baju, tapi orang tak boleh panggil aku 'donut' pasal aku ni memang dah pempuan. kan. hikhik.
Aku sebenarnye nakkk sangat tunjuk design-design tu kat sini, tapi macam ni perbualan antara aku dengan sorang customer aku nama dia Puan D,

Aku : ''Puan D, boleh tak saya nak mintak kebenaran puan untuk letakkan design baju puan ni dekat blog saya. Tujuannye supaya mungkin ada yang berminat untuk buat tempahan dengan saya nanti.''

Puan D : ''Saya rasa lebih baik tak payah la Shaz. Saya taknak design baju saya ni sama dengan orang lain. Nanti orang boleh copy design awak tu.''

Aku : ''Oh, kalau macam tu takpelah puan. Saya faham.''

Jadi atas permintaan customer yang taknak design baju dia ditiru, terpaksalah aku simpan je. Kau tahu lah kan customer ni macam-macam jenis perangai. Tapi no worries, nanti mungkin aku akan update jugak tentang cara-cara untuk design baju. Boleh dikatekan macam tutor la kekononnye *tak bertauliah*. Kalau rasa ada yang nak baju mereka didesign kan oleh aku, email je dekat shazwanioth@yahoo.com. Jangan segan-segan nah. Cuma kalau mintak design kan baju untuk kucing korang, aku rase... macam...

Anyway, petang tadi aku keluar jejalan dan tetibe ternampak sebiji beg ni yang agak menggoda jiwa dan raga. Dengan warna dia yang peach seakan-akan pink. Wah gitu! Harga pulak murah giles. RM37 sahaja. Material beg pun nampak kukuh. Jahitan kemas. Yang penting besar dan boleh sumbat segala macam benda. Kalau nak bubuh kerusi dengan meja aku rase... mungkin... em...

Tapi.. aku rase macam best je posing dengan beg ni. Jadi ape lagi, melaram lah dengan beg baru kejap kann muemuemue. Tak salah kan?


 Penat berjalan. Sampai rumah beg maintain kat tangan. Apahal?


Kesimpulannye, tak semua benda murah tu tak bagus. Rasenye lagi cantik kot dari yang branded. Kualiti pun tip top. Material cotton denim yang tahan lasak. Ruang yang besar. Pegi jalan dengan beg ni pun dah cukup nak isi segala macam. Selain cotton denim, beg yang berasaskan leather pun bagus. Yang leather ni aku ade lah satu. Yang lebih kurang macam ni ihiks..




Jadi nak ape lagi? Dah. Boleh keluar gi jejalan.



-Thanks for reading my entry ! Please come again-

7 comments:

  1. wah..lepas ni mesti rare hasil design awak. tahniah sebab da ada client yang suda order. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah harap-harapnye macam tu lah. terima kasih ye. sy masih dalam perancangan untuk mengembangkan lagi ^_^

      Delete
  2. ada gaya model gambar2 kat atas. :)

    ReplyDelete